2020-09-18 08:57:59• hírek • Bede Emőke

Elhunyt Szilágyi József belgyógyász-diabetológus

Fotó: ITV Satu Mare
Fotó: ITV Satu Mare

Rövid, nehéz és kegyetlen betegség után elhunyt dr. Szilágyi József, a szatmári orvosi élet ismert és méltán elismert tagja – tudatta szerkesztőségünkkel a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház szóvivője, Constantin Demian.

A Szatmár Megyei Diabétesz Központ főorvosaként munkálkodó Szilágyi József az elmúlt években több ezer olyan szatmári és idegenből érkező pácienst kezelt, akinek életét az általa oly jól ismert betegség nehezítette meg. Példaértékű szakmai felkészültségével, türelmével, tanácsaival és az előírt kezelésekkel megannyi beteg egészségügyi állapotában ért el jelentős javulást.


Szilágyi József 1954-ben született, édesapja a szintén nagy elismerésnek örvendő id. Szilágyi József volt. Középiskolai tanulmányait a Mihai Eminescu Főgimnáziumban végezte, majd 1979-ben, Marosvásárhelyen sikeresen befejezte orvosi tanulmányait is. 1985-ben belgyógyász-szakorvos lett, majd 1988 és 1990 között a bukaresti Nicolae Paulescu Intézményben tanulva pedig elmélyítette diabetológiai szaktudását is. 1999-ben a a kolozsvári Iuliu Hateganu Egyetemen az orvostudományok doktorává avatták, de ezt követően is számos diplomát és elismerést szerzett a nagynevű európai és amerikai egyetemeken.


Idő közben a Szatmárnémeti Városi Kórház belgyógyászati osztályának főorvosa lett, majd 1992 és 1996 között igazgatója is volt ezen intézménynek. 2001 és 2005 között a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház orvosi igazgatója volt. 1997-ben a diabétesz központ megalapításakor szakmai érdemeinek elismeréseként osztályvezető főorvossá nevezték ki. Az évek folyamán számos tudományos munkát publikált, illetve 16 klinikai tanulmány is köthető nevéhez, melyek során a diabétesz kezelésében használt gyógyszerek hatékonyságát és a betegség komplikációit vizsgálták.


„Dr. Szilágyi József halálával a szatmári orvostársadalmat pótolhatatlan veszteség érte. A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége sajnálattal értesült e kiváló személyiség és nagyszerű szakember elvesztéséről, és őszinte részvétét fejezi ki a gyászoló családnak. Isten nyugosztalja” – zárja közleményét az egészséügyi intézmény.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: